Ženy odehrály 3.kolo proti RK Petrovicím

V neděli jsme odehráli na hřišti RC Dragon Brno poslední kolo základní části XV soutěže žen.

Utkání začalo ve vysokém tempu, kde jsme však v prvních osmi minutách pouze bránili. Potom jsme začali mnohem více útočit, držet míč ve vlastních rukou. Bohužel utkání bylo plné přestupků proti pravidlům na obou stranách a ve 28.minutě jednu takovou chybu potrestaly Petrovické hráčky položením pětky. Stav 5:0. Ve velice krátké době po položení pětky soupeře se nám podařilo dostat do soustavného tlaku. Tento tlak nám vydržel zhruba do 35.minuty, kde jsme udělali hrubou chybu a po ztrátě míče a nevyběhnutí zavřené strany od raku jsme dostali druhou pětku. Stav 10:0.

Po poločase jsme se dostali opět do tlaku. Získali jsme mlýn před územím soupeřek 22m. Po krásné akci celého útoku prošla naprosto hladce do pětkoviště soupeřek Hanka Běhalová, která snížila stav na 10:5. Následnou konverzi prokopla Danka Ferugová 10:7. Bohužel, asi deset minut poté cca v 55.minutě utkání, jsme opět chybovali nevyběhnutím obrany na zavřené straně od raku a dostali jsme třetí pětku. Stav 15:7. Zhruba za dalších deset minut cca v 65.minutě jsme chybovali v individuální obraně a to nesložením, kde jsme dovolili projít soupeřce po čtvrté do našeho pětkoviště. Stav 20:7. Za nedlouho jsme se ale dostali do obraného území soupeřek a po naznačení přihrávky Zuzky Skokanové a následném projití obranou se jí podařilo snížit stav na 20:12. Následnou konverzi se nepodařilo proměnit Dance Ferugové. Naděje na vítězství však stále žila. Byly jsme v tlaku. Bohužel jsme udělali přestupek proti pravidlům a to držením míče na zemi. Petrovice se ujaly míče a dobrým tlakem nás zahnaly do obraného území 22m. Opět naším špatným vyběhnutím v obraně nás rychlá Petrovická hráčka oběhla a lehce pokládala pátou pětku soupeřek. Tím zároveň upravila stav na konečných 25:12.

Utkání bylo dost nedisciplinované z obou dvou stran, kde náš tým byl celkem penalizován 11x trestným kopem a soupeřky dokonce 18x. Bohužel nám se nepodařilo tyto chyby potrestat pětkami. V utkání bylo díky malé disciplíně rozdáno celkem 6 žlutých karet. Na každé straně 3 žluté karty.

Nyní nás čeká utkání play off 20.10.2019 proti Spatrii. Pokud se nám podaří zvítězit, můžeme se utkat o celkové vítězství v soutěži.

Závěrem chci poděkovat za bojovnost naších Vyder, které bojovaly po celou dobu utkání. Děkujeme rovněž fanouškům, že došli podpořit naše děvčata.

SESTAVA: Skládanková, Špačková, Jexová, Štěpánová, Trunečková, Škárová, Hostinská, Vašíčková, Doleželová, Zítková, Stará, Skokanová, Nováková K., Běhalová, Ferugová – Vráželová, Přenosilová

BODY: Běhalová 5b, Skokanová 5b, Ferugová 2b.

KAPITÁNKA: Monika Štěpánová

REALIZAČNÍ TÝM: Pořízek Petr, Čuprová Pavlína, Nováková Anna, Hrabčáková Jana, Žaroská Zuzana, Vencová Martina

Pořízek Petr