VyDra - Spatrie

Výsledek: 15:29

Druh utkání: Extraliga XV ženy 1.kolo

Sestava: Vašíčková Jitka (RC Dragon Brno), Špačková Gabriela (RC Zlín), Skokanová Zuzana (JIMI RC Vyškov), Burdová Alena (JIMI RC Vyškov), Štěpánová Monika (JIMI RC Vyškov), Zborovská Lucie (JIMI RC Vyškov), Škárová Barbora (RC Dragon Brno), Nováková Kateřina (RC Dragon Brno), Dočkalová Veronika (RC Dragon Brno), Hudečková Karolína (JIMI RC Vyškov), Vencová Martina (RC Dragon Brno), Žaroská Zuzana (JIMI RC Vyškov), Běhalová Hana (RC Dragon Brno), Čuprová Pavlína (JIMI RC Vyškov), Mužíková Magda (1.RC Slovan Bratislava/JIMI RC Vyškov)

Střídaly: Hrabčáková Jana (RC Dragon Brno), Nováková Anna (RC Dragon Brno), Kanátová Sophie (1.RC Slovan Bratislava/JIMI RC Vyškov), Ferugová Daniela (TJ Sokol Mariánské hory)

Body: Vašíčková Jitka 5b, Nováková Kateřina 2x5b

Realizační tým: Pořízek Petr, Pořízek Martin, Hejmala Oto

Zhodnocení utkání:

První kolo, kde proti sobě nastoupily hráčky z moravského a slovenského společenství VYDRA (JIMI RC Vyškov, RC Dragon Brno, RC Zlín, TJ Sokol Mariánské hory, 1.RC Slovan Bratislava) a hráčky z Čech Spatrie (RC Sparta Praha, RC Slavie, RC Moutfield Říčany). Soupeřky byly papírově silnější, neboť všechny týmy v tomto společenství hrály v sedmičkové soutěži Elitní sérii (nejvyšší soutěž v ragby 7´s).

Vydry však nastoupily do utkání velmi odhodlaně a nebojácně proti soupeřkám z Čech. Úvod zápasu byl velmi vyrovnaný. Míče se zmocňovaly oba dva týmy. Bohužel však v 11. minutě po jednom z předhozů hráček na útoku z Vydry, získaly míč soupeřky a tuto chybu nekompromisně potrestaly první pětkou. Stav 0:7. Dále se hra odehrávala převážně v našem obraném území 22m. Bohužel na straně Vydry bylo až moc předhozů a proto domácí tým převážně bránil. Velmi pozitivní bylo, že Vydry měly aktivní skládky a do každého souboje šly opravdu tvrdě a soupeřky tak nemohly proměnit žádnou ze svých možností skórovat. Zhruba ve 21. minutě se Moravským hráčkám podařilo udržet déle míč a jejich protějšky ze Spatrie měly co dělat, aby náš útok zastavily ve svém obraném území. Po velmi dobré souhře roje Vydry se podařilo poprvé skórovat naší aktivní mamince Jitce Vašíčkové. Bohužel kop byl dost vzdálený od brány a Zuzana Žaroská neproměnila následnou konverzi. Stav 5:7. Hra pokračovala ve velkém tempu. Bohužel míč byl převážně v držení Spatrie. Našemu útoku se stále nedařilo udržet míč v rukou. Našimi předhozy jsme dávaly pořád soupeřkám šanci útočit. Ty využily skulinku v obraně Vydry ve 30.minutě. Stav 5:12. I nadále dalšími předhozy jsme se nedokázaly dostat opět z našeho obraného území a po trestném kopu na pětimetrovce před brankovou čárou doskočila do brankoviště Vydry hráčka z Čech. Stav 5:17.

O poločase jsme vystřídaly Moniku Štěpánovou za Janu Hrabčákovou. Kvůli oživení rojové hry. Dále Monča byla po zranění kolene, a tak jsme ji chtěly nechat odpočinout, aby byla v pořádku do dalších utkání.

Ve druhé půli hráčky Vydry o poznání zlepšily přihrávku a její zpracování. Vydra začala konečně více útočit. Bohužel po dobrém kopu soupeře a následným dvoum rychlým brejkům jsme inkasovali ve 45. minutě docela levnou pětku. Stav 5:24.

Abychom oživily útočnou řadu, vystřídaly jsme ve 46. minutě mlýnovou spojku Veroniku Dočkalovou, která toho měla plné zuby. Na její post se přesunula Karolína Hudečková a na útokovou spojku Pavlína Čuprová. Dohry přišla čerstvá hráčka Daniela Ferugová. Hra byla živější. Danka měla dostatek sil útočit a bránít a pomohla tak svým spoluhráčkám dodat více energie. Po dalších osmi minutách jsme udělaly dvě změny, ven šla vyšťavená Alena Burdová za ní nastoupila do druhé řady mladičká sestra kapitánky Anna Nováková. Na útoku si šla odpočinout Martina Vencová a přišla Sophie Kanátová. Obě dvě hráčky oživily hru. Bohužel jsme už neměly na střídání do první řady, kde určitě potřebovala vystřídat Zuzana Skokanová, která toho měla po velkém množství mlýnů dost.

Vydře se po vystřídání čerstvých hráček začalo dařit. Byla více v držení míče a Spatrie se tak přesunula do vlastního území 22m. Po výborném tlaku celého týmu Vydry se podařilo snížit nepříznivé skore kapitánce Kateřině Novákové v 58.minutě utkání. Následnou konverzi neproměnila Zuzana Žaroská, kdy opět kop byl příliš dlouhý pro Zuzku. Stav 10:24. Po sérii trestných kopů na soupeřky Zuzana však napravila svoji kopací reputaci krásnými a dlouhými kopy do autu. Konec utkání určovala tempo hry spíše Vydra a podařilo se opět po velmi pěkné akci skórovat Kateřině Novákové. Kop byl téměř naproti brance. Bohužel Zuzce kop sjel z nohy a o kousek minula zařízení. Stav v 69.minutě15:24.

Síly už nebyly ani na jedné straně. Spousta hráček z obou dvou týmů chodila a pomalu se přesouvala. Jednoho takové pomalého přesunu v obraně Vydry využila hráčka Spatrie, na konci utkání, kde z posledních sil dokázala skórovat. Stav 15:29.

Po konzultaci s trenérkou národního týmu Hankou Schlangerovou, která celé utkání sledovala, jsme se shodli, že utkání mělo vysokou úroveň a tempo. Hanka chválila velice Vydru, že od loňské sezony udělala kus práce a velice se posunula.

Mé hodnocení je obdobné jako u Hanky. Vydra prohrála utkání v prvním poločase, kde dělala příliš mnoho předhozů a soupeřky byly velice nebezpečné z rychlých protiútoků. Musíme zlepšit příjem přihrávky a vystupování v obraně (rychlejší a agresivnější).

Všem hráčkám Vydry velice děkuji za předvedený výkon, za bojovnost a srdíčko ve hře.

Soupeřkám ze Spatrie děkujeme za krásné a těžké utkání.

Nyní nás čeká 2.kolo 16.9. proti RC Tatra Smíchov na jejich hřišti. Výkop ve 14:00.

Přijděte nás podpořit.

 

Pořízek Petr