POSLEDNÍ TURNAJ NAŠICH ŽEN SKONČIL ÚSPĚŠNĚ!

Výsledek: 1. místo

Datum turnaje: 16. 6. 2018

Soupeři: JIMI RC Vyškov, RC Tatra Smíchov B, RC Sparta Praha B, RC Sedlčany, Severní Morava.
Sestava: Hostinská Bohuslava, Vencová Martina, Skládanková Tereza, Nováková Kateřina, Běhalová Hana, Bartáková Radka
Body: Bartáková 3x5, Běhalová 10x5, Nováková 1x5,8x2, Vencová 2x5
Kapitán: Nováková Kateřina
Realizační tým: Pořízek Petr, Pořízek Martin, Nováková Anna, Doleželová Veronika

Zpráva o turnaji:
Netradičně se poslední turnaj 1. série žen v ragby o sedmi hráčkách konal v sobotu 16.6.2018 v Sedlčanech. Na tento turnaj jsme bohužel museli odcestovat pouze se šesti hrajícími hráčkami. Kvůli zranění nemohla pomoct na hřišti Veronika Doleželová. Další hráčky Veronika Dočkalová, Barbora Škárová byly na dovolené mimo ČR.

I tak byl celý tým velice odhodlaný vyhrát turnaj a vybojovat si postup do nejvyšší soutěže žen v ČR.

1. zápas RC Dragon Brno – RC Sparta Praha B 26:12
Hráčky Sparty nastoupily v sedmi. Zápas začal velmi vyrovnaně, ale s převahou držení míče na straně Dračic z Brna. Brněnské hráčky hrály velice kompaktně a dodržovaly danou taktiku. Díky tomuto
se podařilo skórovat Haně Běhalové 5:0. Následnou konverzi proměnila kapitánka Kateřina Nováková 7:0. Potom se na chvíli ujala Sparta míče a podařilo se jí po špatné skládce proniknout obranou.
To však předvedla svoji obrovskou rychlost Hanka, která dokázala zastavit sprint sparťanské hráčky.
I díky ostatním hráčkám Dragonu, které nelenily a rychle se vrátily, se podařilo z další fáze po skládce získat míč a díky dobré reakci a poslechnutí řevu obou trenérů „změňte směr“ se podařilo Terezce Skládankové krásně uvolnit ve hře dvě na jednu rychlonožku Hanku a ta navyšuje skóre na 12:0. Kop po pětce proměnila Katka 14:0. Těsně před poločasem Sparta potvrdila větší počet hráček na hřišti a snížila stav na 14:5.

Po začátku druhé půle, kdy Sparta prostřídala za čerstvé síly, se po chybě ve skládce z jedné z Dračic podařilo opět snížit sparťanským ženám na 14:12. Tato druhá pětka ale zocelila brněnskou zeleno- černou zeď a za svá záda už nepustily žádnou ze soupeřek. Zlepšila se hra po skládce, kde hráčky z Moravy dokázaly získávat míče ihned po skládkách a po krásném protiútoku se podařilo skórovat Martině Vencové 19:12. Hráčky Brna po výkopu na soupeřky opět získaly míč a po výborném dodržovaní taktiky se opět vytvořil prostor pro Hanku Běhalovou, která zkompletovala svůj hattrick v tomto utkání 24:12. Úspěšná byla rovněž Katka Nováková s kopem po pětce 26:12.

2. zápas RC Dragon Brno – RC Sedlčany 29:10
Sedlčany, jako jediný tým v duchu fair play, nastoupily v šesti hráčkách do utkání a to i v boji o pátou příčku na turnaji proti JIMI RC Vyškov, které byly rovněž v šesti hráčkách. Mockrát jim děkujeme. Zápas začal ve vysokém tempu, hráčky ze Sedlčan během sezony šly výkonnostně nahoru a tak byly silným soupeřem. Přišla chyba sedlčanských ve skládce a tu potrestala pětkou Hanka 5:0. Bohužel hned vzápětí přišla obdobná chyba na straně Brna, kterou Sedlčany dokázaly využít, stav 5:5. Hra se na delší dobu vyrovnala. Brněnské hráčky převážně držely míč. Po krásném pokračování do stejného směru po skládce a výborném rozhození brněnských hráček mohla skórovat Hanka na křídle 10:5. Kop po pětce proměnila Kačka 12:5. Sedlčany však rychle opět odpověděly krásnou akcí a následným položením do brankoviště brněnských hráček 12:10. Dračice se semkly a Sedlčany nepustily takřka k míči. Systematickým útočením se podařilo rychle rozehrát míč do kraje, kde mohla Hanka opět skórovat 17:10. Zanedlouho se ozvala i brněnská kapitánka Katka, která výborně našla trhlinu v obraně Sedlčan 22:10. Kačka proměnila i následný svůj kop 24:10. V dalším útoku opět po rychlém rozehrání do kraje a dobré kombinaci Bohuslavy Hostinské, která suprově uvolnila rozběhlou Ráďu Bartákovou se podařilo dát krásnou pětku právě Rádě 29:10.

3. zápas RC Dragon Brno – Severní Morava 24:14
Severní Morava nastoupila v sedmi hráčkách. Hned ze začátku utkání šla už lehce znát únava šesti brněnských Dračic. Morava toho hned ze startu využila 0:7. Poté se hra malinko srovnala, ale přišla další hrubá chyba v brněnské obraně 0:14. Brněnské hráčky se rychle oklepaly ze studené sprchy od Moravy. Po jedné ze skládek se podařilo získat míč kapitánce Novákové a rychlým rozehráním se Terezce Skládankové opět podařilo krásně uvolnit rozběhlou Radku Bartákovou 5:14. Konverzi úspěšně proměnila Katka 7:14. Brno vykopávalo, ale hned po skládce opět získaly míč a rychlým protiútokem skórovala Hanka Běhalová 12:14. Hned z dalšího výkopu se podařilo úžasně získat míč Terce Skládankové a přihrát rozběhlým podporám, kde se prosadila Marťa Vencová 17:14. Těsně před koncem zahnala brněnská zeď Moravu do obraného území 22 m, kde po skládce opět získaly míč a krásným sprintem plus naznačení kličky skórovala Radka 22:14. Kop proměnila Katka 24:14.

4. zápas RC Dragon Brno – RC Tatra Smíchov B 17:14
Hráčky z Brna už byly unavené, Tatra nastoupila v sedmi hráčkách v poli. I navzdory menšímu počtu se po více sekvencích podařilo uvolnit Bohunce Hostinské svoji spoluhráčku Hanku a ta ve sprinterském souboji byla úspěšná 5:0. Konverzi proměnila Kačka Nováková 7:0. Poté se hra vyrovnala a dlouhé 3 minuty se odehrávala především na středu hřiště. Následně z jedné z akcí přišel aut pro hráčky Brna. Ty po domluvené a pečlivě secvičené akci, byly úspěšné, i když v obraně měla Tatra o jednu hráčku více. Skórovat se podařilo po krásné akci a sprintu Hance 12:0. Po poločase udeřila Tatra a snížila stav na 12:7. Poté se téměř celý poločas odehrával bez bodů. Hra se přelévala ze strany na stranu. Brno skvěle bránilo, ale v poslední minutě se už po značném vyčerpání šesti brněnských hráček proti sedmi Tatrovačkám nepodařilo zavřít bránu uprostřed obrany. Tatra tak otočila stav na 12:14. Rozhodčí hlásí poslední akce zápasu. V držení míče je Tatra, ale po výborném bránění celého brněnského týmu se po obranném mlýnu podařilo okamžitě získat míč a Hanka Běhalová ukázala svůj největší sprint do brankoviště z celého turnaje. Poslední akci tak otáčí skoré a Brno vyhrává finálový zápas a tím i celý turnaj pouze v šesti hráčkách 17:14.

Velká gratulace patří všem hráčkám RC Dragon Brno za krásnou hru a rovněž za celou odedřenou sezonu.

Naše spoluhráčky z Vydry z JIMI RC Vyškov rovněž odehrály turnaj v šesti hráčkách a umístily se na 5. místě v turnaji. Jejich výkony byly suprové, umístění výkonům rozhodně neodpovídá. Vyškov vybojoval celkové třetí místo 1.sérii žen. Gratulujeme.

Dále ještě jednou GRATULUJEME brněnským hráčkám, protože se jim podařilo vypojovat postup do Elitní série žen (nejvyšší soutěž žen v ČR).

Nyní nás čeká čtyř týdenní zasloužená pauza. Letní přípravu zahajujeme 16.7.2018 tak neváhej a přijď za námi si zatrénovat, vyzkoušet ragby a podpořit nás.

 

Ženy RCDB