A zase ty ženy... nyní v Sedlčanech

V neděli 2.6. se odehrál 4. turnaj 1.série v ragby 7´s. Turnaj hostil klub RC Sedlčany. Počasí nám přálo, bylo krásné sluníčko.

Do skupiny jsme dostali RC Sedlčany, se kterými jsme odehráli první utkání. Zápas byl od začátku velmi vyrovnaný a napjatý. První však otevřely skore Sedlčany. Zanedlouho udeřila po sobě dvakrát Martina Vencová, která zároveň proměnila i následnou jednu konverzi. Potom se podařilo položit další pětku našeho týmu Zuzaně Skokanové, která rovněž proměnila kop po pětce. Poslední pětku utkání položila Anička Nováková a kop proměnila Martina Vencová. Stav 26:7

Do druhého utkání jsme nastoupili proti RC Tatra Smíchov B. V zápase jsme měli více ze hry, a tak se nám i podařilo jako prvním skórovat, respektive Zuzce Skokanové, která byla úspěšná i v kopu na branku. Stav 7:0. Druhou pětku po krásném srovnání svého běhu pokládala Anička Nováková. Kop po pětce proměnila Martina Vencová. Stav 12:0. Tatra, ale i tak se nevzdávala a snížila na 12:5. Dále po dobrém tlaku se nám podařilo vybojovat trestný kop před brankovištěm soupeřek a položit pětku Aničce Novákové. Konečný stav utkání 19:5.

Do semifinále jsme nastoupili proti RC Slávie Praha. Bohužel v tomto utkání jsme dělali spoustu chyb, a to co se nám dařilo v předchozích dvou zápasech nám najednou moc nešlo sehrát. Konečný stav 17:40 ve prospěch pražských S.

Poslední zápas jsme tedy sehráli o třetí místo na turnaji opět proti RC Tatra Smíchov. Bohužel se nám začal nevyplácet malý počet hráček, a to ještě byly dvě zraněné z průběhu turnaje. Po velikém boji, když už náš tým prohrával 10:0 se podařilo po výborném sprintu položit pětku Radce Bartákové. Stav 10:5. Zanedlouho, ale opět udeřila Tatra 17:5.Těsně před koncem ještě svitla malá naděje z položení pětky Zuzany Skokanové. Soupeřky měly příjem výkopu, podařil se jim zpracovat míč a kopem do autu ukončily utkání. Konečný stav 17:10 pro Tatru.

My si tak přivážíme ze Sedlčan krásné bramborové medaile.

Další turnaj 1.série nás čeká 16.6.2018 v Olomouci. Přijeďte nás podpořit.

Sestava: Trunečková Alena, Štěpánová Monika, Vencová Martina, Špačková Gabriela, Stará Kristýna, Bartáková Radka, Nováková Anna, Skokanová Zuzana, Dočkalová Veronika.

Kapitánka: Monika Štěpánová

 

Pořízek Petr