Domácí turnaj

Hrát doma je vždycky nej. Domácí prostředí, domácí fanoušci, rodina… A proto moc potěšilo, že účast přislíbili všichni stávající hráči U8. 

Jmenovitě Adam, Hugo, Dan a Kryštof. „Osmičky“ hrají v počtu šesti hráčů a dva nám tedy chyběli. Řešili jsme většinou půjčováním hráčů od soupeře.

Na první zápas proti Zlínu jsme hráli pět proti pěti. Naši kluci se rozkoukávali a Adam bohužel dvakrát přeběhl pětkoviště a pokládal do autu. Následovala tedy prohra.

Ani druhý zápas neprobíhal úplně ideálně a bylo vidět, že někteří kluci jsou na hřišti noví.  Nedůsledné skládky soupeř hned trestal a následovala druhá prohra.

O to víc nás hrozně potěšilo, když se před třetím zápasem hlásil o slovo nováček Kristián, který ačkoli se zúčastnil zatím jen čtyř tréninků, přišel pomoct a chtěl hrát. A klukům z týmu jakoby to vlilo novou krev do žil.

Zbývající zápasy už vyhráli všechny. Bylo úplně jedno proti komu se postavili, jakmile se míče zmocnila naše tryskomyš Adam, bylo to jasná pětka. Hugo se začíná Adamovi výrazně podobat a v sobotu si položil svoji první pětku. A několik dalších. :)

Až na Adama a Dana jsou všichni kluci noví, přesto však začínají na hřišti podávat krásné výkony. Nebojí se skládat, nebojí se rvát se o míč, občas si i přihrají. :) Když vylepšíme pohyb po hřišti a začneme ho používat celé, bude to zase vypadat úplně jinak. Navíc mezi nováčky je pár dalších moc šikovných dětí, které se jistě brzy zapojí.

Velkou pochvalu zaslouží všichni. Ale velice mile překvapil Adam i mimo zápasy, když vzal svoji kapitánskou roli opravdu vážně a před zápasy promlouval k hráčům a radili se, jak budou hrát.