Turnaj v Bystrci

První turnaj podzimní sezóny jsme odehráli na hřišti v Bystrci. Počasí úžasné, sluníčko, teplíčko.

Na turnaji se ukázalo, jak hrozně důležitá je „hlava“ a jak je hrozně moc důležité přistupovat ke každému soupeři stejně.

Prvním soupeřem byla Bystrc, dětmi překřtěná na tu „silnější“. Na soupisce jsme měli celkem deset dětí, Anetku, Verču, Zuzu, Toma, Lukyna, Lucu, Davču, Jonáše, Peťu a Kubu. Všichni bez výjimky hráli jako svázaní, minimum skládek, špatná komunikace, soupeř mezi nimi probíhal jak na výletě.

Hned druhým soupeřem byl druhý tým Bystrce, dětmi překřtěný na ten „slabší“. Jako kdyby vyměnili všechny hráče Dragonu. Začali skládat, začali přihrávat, začali komunikovat, začali hrát a bodovat. Byla radost se koukat a fandit. Paradoxně půlku soupeře tvořili děti z toho „silnějšího“ Bystrce. :)

Dalším soupeřem byl silný Vyškov. I přes prohru předvedla dráčata krásný výkon.

V dalších zápasech už to bylo jak na houpačce. Krásné akce v útoku bohužel kazila nedůsledná obrana. A na tu jsme hodně dopláceli.

Je na čem pracovat. Naše desítky jsou převážně loňské osmičky, které se teď na prvním turnaji rozkoukali a už ví, jak to chodí.

Ze všech hráčů musím rozhodně vypíchnout Davču a jeho krásné skládky a Lucu, řečeného „Ukecaný“, který s velkou rodinnou podporou za zády začal hrát a dokázal udělat ve hře krásné metry.

Už příští sobotu se uvidíme doma na Dragonu!