Rugby turnaj v Ostravě

Na sobotní turnaj v Otravě jsme měli jasný plán. S ohledem na to, že papírově máme 16 dětí, přihlásíme dva týmy. Do A-týmu ty nezkušenější a v B-týmu si vyzkouší hrát ragby nováčci pod vedením zkušenějších hráčů. 

Bohužel jsme ale byli díky množícím se omluvenkám nuceni v pátek večer zrušit tým B. Na turnaj nakonec odjelo 10 dětí, Anetka, Míša, Kuba, Lukyn, Petr, Adam, Hugo, Dan, Štěpán a Kikin.

Počasí přálo, sluníčko pálilo jak o život. A my jsme hned jako prvního soupeře vyfasovali (jako již obvykle) Bystrc A. Musím ocenit, že děcka snad poprvé neřešila, jestli je to silnější nebo slabší Bystrc a na soupeře vletěli jak uragán. Nutno říct, že jsme postavili to nejlepší, co máme. :) Během tří minut dokázali položit pětku, Lukyn, a skvěle bránit. Jenže. Pak se zranil Míša a potřeboval vystřídat. Během další minuty, díky únavě?!?, potřebovali vystřídat další hráči a my jsme tak museli proti nejsilnějšímu soupeři dne dohrávat s nováčky. Což soupeř ocenil položením dvou pětek. Chci apelovat na rodiče, aby posílali před turnajem děti spát dřív než o půlnoci!!! Když pak druhý den brzy vstáváme, odjíždíme z Brna v šest a cesta autobusem jim moc nepřidá, je potřeba, aby si před turnajem pořádně odpočinuli. Celkové skóre 2:1 pro Bystrc A.

Dalším soupeřem byla Ostrava. Jako by si ten den vše sedlo a naše dráčata začala hrát to, co po nich pořád chceme. Nízké skládky, čištění, přihrávky do boku, vystupování obrany… Najednou to začalo fungovat a nad Ostravou jsme vyhráli 5:1. Pětky položil Petr, Lukyn, Kuba a Míša.

Následoval duel s Olomoucí, výhra 3:1, pětky položil Petr a Kuba.

Zápas se Zlínem 4:0 pro nás, pětky položil Petr a Hugo.

A pak přišel zápas s Bystrcí B. Měli jsme trochu výčitky svědomí, že někteří nováčci si moc nezahráli, takže jsme postavili plánovaný tým B, na křídlech doplněný o Huga a Adama. Kapitánka Anetka řídila hru. A s tím, že když by se zápas nevyvíjel dle našich představ, budeme střídat. Ale vůbec nebylo potřeba! Nováčci se s tím popasovali úžasně a Bystrci B nasázeli sedm pětek! Body položili Hugo, Adam a Kuba, který ke konci zaskočil za zraněnou Anetku. Krásný výkon nováčci.

V posledním zápase proti nám nastoupil Vyškov. Soupeř, ze kterého máme vždy respekt. Postavili jsme naše Ačko, na křídlech tryskomyši Huga a Adama doplnil Kuba, Míša, Luky a Petr. Dráčata se vybičovala k nejlepšímu zápasu, co jsme u nic zatím viděli. Dokázali Vyškov porazit 4:1, pětky položili Petr a Hugo. Zlepšit hru ale musíme při rozehrávání po rucku, kde to ještě moc hrají do plných a nerozehrají do strany, hlavně bývalé osmičky. Pak se děsně nadřou. Celkově ale krásná hra.

Pořád máme na čem pracovat a těšíme se, že za týden předvedeme na domácím hřišti minimálně stejně kvalitní výkony jako v Ostravě.