Roman Sklenský - dragonský Bohemia Rugby Warrior

Roman Sklenský, extraligový hráč RC Dragon Brno a trenér dragonských žen. 
Oceněný na klubové scéně na druhém místě jako Hráč roku 2022.
Před časem byl nominován do výběrového týmu Bohemia Rugby Warriors, hrající prvním rokem prestižní evropský pohár Rugby Europe Super Cup 2023, za který odehrál obě utkání proti Rumunským vlkům a Belgickým ďáblům. Ve čtvrtek 16. listopadu je čeká ještě poslední utkání v základní skupině proti nizozemské Deltě.

Jaké to bylo, když ti přišla nominace? Rozmýšlel jsi se, zda do toho půjdeš nebo to byla jasná volba?
První telefonát byl velké překvapení. Sice se o účasti Česka v Super cupu mluví už nějakou dobu, ale osobně jsem novinky nesledoval, takže jsem byl překvapen už jen faktem, že se nějaký tým skládá. Moc času jsem rozmýšlení nevěnoval, byla to pro mě velká čest být jen zvažován do širší nominace a příležitosti si zahrát proti týmům takové kvality, se prostě nedá říct ne.

Jaký je rozdíl, hrát v týmu, který se skládá z vybraných hráčů oproti domácímu týmu v Dragonu?
Zase tak dramatický rozdíl to není, se spoustou hráčů BRW se znám buďto z ligy nebo mládežnických reprezentací. Takový ten “pocit domova” tam sice není tak intenzivní, ale určitě se necítím jako cizí. Model trénování se taky velmi podobá tomu, co máme na Dragonu v posledních pár letech a podpora od realizačního týmu je srovnatelná.

To, že budete hrát těžké zápasy, bylo jasné. V čem vidíš hlavní rozdíl mezi kvalitou/úrovní hráčů? 
Jako hlavní rozdíl je určitě patrná sehranost našich soupeřů, kteří narozdíl od nás spolu nehrají prvním rokem, ale právě naopak hrají domácí soutěže jako jeden tým už několik let. Dále pak kvalita samotných hráčů je na vyšší úrovni, jak fyzicky, tak i takticky. Jsou to z drtivé většiny profesionálové, takže je poznat, že přípravě věnují o dost víc času.

Nyní vás čeká zápas proti profesionálnímu týmu Delta? Jak se na něj připravujete? 
Příprava je stejně jako na předchozí dvě utkání, velmi pečlivá. Do Prahy odjíždíme několik dní předem, abychom mohli intenzivně trénovat několikrát denně, v co největším počtu. V tomto ohledu dávají, jak hráči, tak i trenéři, maximum.

Díky za rozhovor a přejeme hodně štěstí a žádná zranění do dalších zápasů!

 

Zápasy týmu

11. 5. 2024
14:00 Muži RC Praga Praha - RC Dragon Brno
18. 5. 2024
00:01 Muži RC Tatra Smíchov - RC Dragon Brno