Ondra Kučera a New Zealand Ambassadors

K dnešnímu super zápasu České republiky proti týmu New Zealand Ambassador´s vám přinášíme krátký rozhovor s Ondřej Kučera, který se dostal do základní sestavy.

I po operaci ramene v zimě jsi se rychle vrátil do jarní sezóny. Jaký byl pro tebe návrat?

Původně jsem měl jít na operaci už v listopadu, ale nakonec jsem dostal termín až v půlce prosince, takže jsem si říkal, že jarní sezonu nejspíš vůbec nestihnu, a když, tak maximálně konec sezony. Nicméně po operaci šlo vše dobře, poměrně rychle jsem začal cvičit a rozhýbávat rameno. Podle doktora byla potřeba minimálně tři měsíce do plné zátěže, takže jsem věděl, že vynechám první dvě kola a začal jsem se soustředit až na třetí kolo proti Zlínu. Posledních pár týdnů před zápasem jsem už na tréninku absolvoval i kontakt, nicméně i tak jsem se proti Zlínu necítil ještě úplně 100 %, ale s každým dalším zápasem to bylo mnohem lepší.

Dalo by se říct, že ti jarní sezóna sedla, jak na Dragonu, tak i za český národní tým. Jak bys shrnul jarní sezónu ty?

Jak jsem již říkal, první dvě utkaní to bylo z mé strany ještě poměrně opatrné, a to hlavně v obraně. Nicméně postupně jsem se dokázal dostat zpět do formy a odehrát všechna zbývající utkaní, jak za národní tým, tak i za Dragon. Klubová sezona byla letos hodně vyrovnaná, každý zápas byl opravdu velice náročný, ale nakonec se nám podařilo zachovat extraligu i pro příští sezonu. Paradoxně bych řekl, že se mi zápasy za národní tým povedly víc jak za Dragon. Myslím, že je to hlavně tím, jak se nám dařilo v zápasech proti Lotyšsku a Izraeli se držet herního plánu a moc se od něj neodchylovat, a to mi vyhovuje víc.

Jak se dneska těšíš na zápas proti New Zealand Ambassador´s?

Těším se moc, vždy když se hraje proti Ambassador´s, tak je to velká akce, na kterou se přijede podívat spousta lidí z celé České republiky, a to se hraje vždycky dobře. Vzpomínám na zápas před pěti lety, kdy jsem měl taky tu příležitost hrát proti tomuto výběru a byl to neskutečný zážitek, takže věřím, že to dneska bude minimálně stejně super. 

Ondro, díky moc za rozhovor a přejeme super hru! 

Zápasy týmu

11. 5. 2024
14:00 Muži RC Praga Praha - RC Dragon Brno
18. 5. 2024
00:01 Muži RC Tatra Smíchov - RC Dragon Brno