Noví hráči na Dragonu

Sešlo se nám nějaké to zranění, neplánované operace, povinnosti vůči studiu, práci. Už delší dobu jsem si přála náš tým podpořit, oživit, doplnit zkušenými hráči, kteří přinesou tu pravou energii do týmu. Týdny práce se uzavřely, a tak na začátku března přistálo ve Vídni letadlo z Namibie a Jihoafrické republiky.
Nejen, že hoši posilní náš A-tým, ale zapojí se i do trénování mládeže, jak v jednotlivých kategoriích, tak i v našem Sportovním centru mládeže pro talentované hráče.

Dovolte mi je představit.

Monré De Ridder
Národnost: JAR
Věk: 19 let
Pozice: útoková spojka a zadák, kopáč na bránu
V JAR hrál za provinční výběr U20
Mateřský klub: Despatch Rugby Club
Jediný hráč z JAR pro tuto sezónu. Od Morného, jako útokové spojky, očekáváme, že bude řídit náš útok a dá naší hře více kreativity a také přesnosti. Je to hráč, který má zkušenosti z provinčního ragby, kde hrál ve výběrovém týmu. Je výborným kopáčem s úspěšností okolo 90 %. Věříme, že se mu bude dařit stejně dobře, jako v rodné domovině a vyškolí i naše kopáče napříč všemi mládežnickými kategoriemi.

Conwill Draghoender
Národnost: Namibie
Věk: 20let
Pozice: druhá a třetí řada
Reprezentace: Namibie U20 (zástupce kapitána)
Mateřský klub: FNB Unam Rugby Club
Mladý hráč, který rád hraje do prostoru. Je schopen skákat auty a převzít roli lídra roje na pozici číslo 8 (vazač). Naše nabídka, zahrát si poprvé v Evropě, ho velice nadchla, a proto souhlasil, že si vyzkouší ragby u nás na Dragonu.

Rowan George Jansen
Národnost: Namibie
Věk: 20let
Reprezentace: U18 ragby 7´s a U20
Kapitán U20, U18 ragby 7´s
Ocenění: Hráč roku 2019 Windhoek High School
Mateřský klub: FNB Unam Rugby Club
Postavou menší hráč, ale velice dynamický. Rád hraje s míčem do prostoru. V rucku a obraně je to velký bojovník, který umí ukrást soupeři spoustu míčů. Má zkušenosti i z rugby 7´s, a to i jako kapitán. Do roje by měl být velkým přínosem, co se týče tahu dopředu. Bude velice zajímavé tohoto hráče sledovat.

Handré Bezuidenhout
Národnost: Namibie
Věk: 28 let
Pozice: 10,12,13
Národní tým: HSBC Rugby 7´s v Hong Kong, Welwitschia Namibia Currie Cup
Zahraniční angažmá: Leprechaun Tiger Rugby Club
Mateřský klub: Trustco United Rugby Club Windhoek
Nejzkušenější hráč, který ve svých 28 letech je v nejlepším věku pro hráče v útoku. Má bohaté zkušenosti, jak z ragby XV, kde hraje za jeden z předních týmu Namibie, tak také ze světové série rugby 7´s, konkrétně z turnaje HSBC 7´s Hong Kong.
V ragby XV je to hráč, který má rád obranu.
Má zkušenosti i ze zahraničí, z Kanady, kde působil ještě minulý rok.

Ráda bych poděkovala vedení klubu, že mě v mém úsilí podpořilo. Obrovské díky patří Ondrovi Kutilovi a Nigelu Briggsovi, kteří strávili hodiny času nad výběrem a komunikací s hráči.
Hráčům přeji, aby se jim podařilo najít druhý domov, druhou rodinu a super přátele. Ať se vám na Dragonu líbí a daří se!

Linda Vrátníčková
Sportovní ředitel RC Dragon Brno

 

Zápasy týmu

27. 4. 2024
15:00 Muži RC Dragon Brno - RC Sparta Praha
11. 5. 2024
00:01 Muži RC Praga Praha - RC Dragon Brno
18. 5. 2024
00:01 Muži RC Tatra Smíchov - RC Dragon Brno