AREÁL RCDB UZAVŘEN

A je to tady opět... zase... od dnešního dne 22. 10. 2020 až do odvolání se uzavírá areál klubu RC Dragon Brno a ruší se všechny tréninkové jednotky.

Co více si nyní přát než pevné zdraví nám všem, ustání podnikání a ekonomické situace a rodičům pevné nervy při vzdělávání svých ratolestí.

Snad opět brzy na značkách.

Linda Vrátníčková

Zde aktuální vyjádření z ČSRU:

Ragby Zdar,

Na základě nově přijatého Usnesení Vlády ČR dochází s účinností ode dne 22. října 2020 od 06:00 hod. do dne 3. listopadu 2020 do 23:59 hod. k těmto zákazům a omezení. Ve vztahu ke sportu dochází k zásadnímu omezení (zákazu) k provozování sportovní činnosti.

Sportování uvnitř:

Provoz a používání sportovišť ve vnitřních prostorech staveb (např. tělocvičny, hřiště, kluziště, kurty,…., tréninková zařízení) a vnitřních prostor venkovních sportovišť je zakázán. (Jedná se tedy o úplný zákaz výkonu sportovní činnosti na vnitřních sportovištích bez ohledu na charakter sportovní činnosti (organizovaná, neorganizovaná, amatéři, profesionálové apod.).

Sportování venku:

Venkovní hřiště mohou být v provozu, ale nelze je využívat pro sportovní činnost amatérských či poloamatérských sportovců. V tomto ohledu, sportování je možné v přírodě nebo parku, ne však více jak dvou lidech. Výjimku mají členové stejné domácnosti.

Výjimku pro sportování na venkovních hřištích mají profesionální sportovci. Profi sportovci mohou využívat prostor venkovních hřišť a to i ve více než 2 osobách, ale musí se jednat o zaměstnance stejného zaměstnavatele nebo osoby společně vykonávající podnikatelskou nebo jinou obdobnou činnost.

Níže naleznete odkazy na:

a) Usnesení vlády ČR č. 1079 vztahující se k těmto restrikcím a zákazům

b) Výkladové stanovisko ČUS k tomuto usnesení