VyDra - České Tatrany

Výsledek: 24:34

Druh utkání: 2. kolo ragby XV ženy

Sestava: Jexová Simona (1.RC Slovan Bratislava/RC Dragon Brno), Špačková Gabriela (RC Zlín), Vašíčková Jitka (RC Dragon Brno), Štěpánová Monika (JIMI RC Vyškov), Burdová Alena (JIMI RC Vyškov), Vencová Martina (RC Dragon Brno), Škárová Barbora (RC Dragon Brno), Nováková Kateřina (RC Dragon Brno), Dočkalová Veronika (RC Dragon Brno), Čuprová Pavlína (JIMI RC Vyškov), Bartáková Radka (RC Dragon Brno), Ferugová Daniela (TJ Sokol Mariánské hory), Žaroská Zuzana (JIMI RC Vyškov), Běhalová Hana (RC Dragon Brno), Hudečková Karolína (JIMI RC Vyškov)

Střídaly: Skokanová Zuzana (JIMI RC Vyškov), Hrabčáková Jana (RC Dragon Brno), Anna Nováková (RC Dragon Brno), Vladovičová Zuzana (1.RC Slovan Bratislava/JIMI RC Vyškov), Kanátová Sophia (1.RC Slovan Bratislava/JIMI RC Vyškov), Mužíková Magda (1.RC Slovan Bratislava/JIMI RC Vyškov).

Body: Čuprová 1x5;1x2, Nováková K. 1x5, Vencová 1x5, Běhalová 1x5, Žaroská 1x2

Kapitán: Nováková Kateřina

Realizační tým: Pořízek Petr, Pořízek Martin, Hejmala Oto

Zhodnocení utkání:  Do druhého kola XV soutěže žen, které se odehrálo na hřišti RC Tatra Smíchov nastoupila Moravsko-Slovenská VYDRA (JIMI RC Vyškov, RC Dragon Brno, RC Zlín, TJ Sokol Mariánské Hory, 1.RC Slovan Bratislava) proti společenství České Tatrany (RC Tatra Smíchov, RC Sedlčany, RC České Budějovice). Hned po úvodním výkopu útokové spojky Pavlíny Čuprové, získaly Tatrany míč a po naprosto katastrofální obraně, kde nebyla jediná skládka, tak se soupeřky z Čech dostávají úplně zadarmo do vedení 0:7. Po té se Vydra oklepala a začala skládat a hrát. Tempo hry bylo až neuvěřitelně rychlé. Naše hráčky zlepšily z minulého utkání přihrávku a zpracování přihrávky. V 8. minutě zatlačily Vydry své soupeřky do vlastního obraného území 22m. Tam Vydra přidala na otáčkách a po suprově vydřeném trestném kopu a rychlém rozehrání Veroniky Dočkalové mohla po dobrém sidestepu skórovat Pavlína Čuprová 5:7. Na proměnění následné konverze se postavila Zuzana Žaroská a po krásném kopu byla úspěšná. Stav 7:7. Dále byla hra vyrovnaná, přelívala se ze strany na stranu. V 11.minutě po jednom z mnoha velmi tvrdých kontaktů zůstala ležet otřesená Simona Jexová (úder do hlavy). Simča podle pravidel šla na deset minut střídat a místo ní naskočila Zuzana Skokanová. Bohužel ve 13.minutě byly na nás rychlé tři trestné kopy, které nás zahnaly těsně před brankovou čáru a díky špatné organizaci a mnoha chybám v obraně byly soupeřky znovu úspěšné. Stav 7:12. Ve 21.minutě došlo k vrácení otřesené hráčky Simony Jexové zpět do hry a Zuzka se vrátila na lavičku. Hra se na delší čas opět srovnala. Až ve 28. minutě po opět hrubé chybě v obraně Vydry, Tatrany opět navyšují stav na 7:17. Netrvalo dlouhou dobu a špatným vybíháním jsme daly soupeřkám další šanci skórovat a to ve 34. minutě. Stav 7:24. Po této pětce se Vydra semknula a prakticky byly neustále v držení míče. Neustálým tlakem se podařilo snížit stav kapitánce Kateřině Novákové na 12:24. Míč na kop si pro změnu stavěla Čuprová, která byla úspěšná 14:24.

O poločase se střídalo. Burdovou se Štěpánovou po dobře odvedené práci vystřídaly čerstvé posily Hrabčáková a Nováková Anna. Na útoku střídala Bartáková, která měla lehce pochroumaný kotník za Kanátovou.

Prvních 13.minut bylo opět vyrovnaných. Bohužel v 52.minutě se zranila jedna z našich nejlépe hrajících hráček, útoková spojka Pavlína Čuprová (natažené vazy v kotníku). Na post útokové spojky se přesunula Karolína Hudečková, která po zbytek zápasu svoji roli plnila dobře. Na post zadáka nastoupila Magda Mužíková. V 64. minutě po správném postavení se dokázala na polovině hřiště prosadit momentálně další z nejlépe hrajících hráček na hřišti Martina Vencová, která svým sprintem byla úspěšná až v brankovišti. Stav 19:24. Bohužel jsme opět chybovaly, a to špatným vystupováním v obraně, a tak v 70. minutě soupeřky opět pokládají svoji další pětku. Stav 19:29. V 72. minutě se opět zranila Simona Jexová, tentokrát se zády. Zuzana Skokanová šla do hry. Další špatné vystoupení v obraně potrestaly soupeřky pětkou v 74.minutě. 19:34. Vzápětí zůstala ležet po skládce Anička Nováková, která byla odvezena společně s Pájou sanitkou do nemocnice. Do hry se dostala Zuzana Vladovičová. Posledních pět minut hry patřilo Vydře. Vydra začala plnit herní systém na 100% a díky rychlé rozehrávce Dočkalové mohla útočit Skokanová, která naznačením přihrávky krásně utekla první bránící hráčce a těsně před druhou bránící hráčkou uvolnila Hudečkovou a ta Běhalovou, která po celkové krásné akci a po velmi rychlém běžeckém souboji dávala pětku. Stav 24:34.

Utkání bylo velice rychlé. Vydře dělalo největší problémy rychlé vybíhání a tvrdé skládání. Musíme se opět ponaučit z chyb. Děkujeme soupeřkám z Českých Tatran za velmi tvrdé a náročné utkání.

Pořízek Petr