Vrcholící zimní příprava žen

Vrcholící zimní příprava žen a reprezentační příprava proti Finkám

Tým žen začal svoji přípravu 4.1. společně s týmem žen JIMI RC Vyškov.  Ženy se připravují na sezonu 4x týdně a to vždy v pondělí běžecký trénink, ve středu jednou za 14 dní běžecký trénink a jednou za 14 dní  v tělocvičně trénink  zaměřený na fyzickou zdatnost a ragbyové individuální dovednosti. Pátky byly vždy zaměřené na fyzickou zdatnost a přihrávku. Soboty na ZŠ Janouškova, ženy absolvovaly trénink na umělé trávě v nafukovací hale, kde jsme se zaměřovali pouze na ragbyovou přípravu.

Ženy na jaře hrají soutěže 7´s. V loňském roce se náš tým probojoval do Elitní série (nejvyšší soutěž žen v ČR v ragby 7´s). Hráčky JIMI RC Vyškov zůstávají v 1.sérii (druhá nevyšší soutěž žen). Kvůli malému počtu hráček budeme vypomáhat v první sérii a Vyškovanky na oplátku nás doplní v Elitní sérii.

 

Reprezentační příprava žen v ragby XV

Reprezentace XV žen měla tento víkend 23.-24.2. soustředění v Praze. Náš národní tým ze připravuje na utkání proti Finkám, které se uskuteční 16.3.2019  v Praze na Plochodrážním stadionu Markéta.

Do širší nominace na soustředění se dostalo hned 11 hráček z našeho XV týmu Vydry.

Hračky v širším reprezentačním výběru:

Hana Běhalová, Tereza Skládanková, Veronika Dočkalová, Alexandra Zítková, Daniela Ferugová, Karolína Hudečková, Zuzana Skokanová, Zuzana Žaroská, Gabriela Špačková, poprvé  srazu dospělých reprezentantek se zúčastnily i Anna  Nováková a Zuzana Blahová.

Soustředění se zúčastnila i Pavlína Čuprová, která se však vrací po delší ragbyové přestávce.

 

Přípravné turnaje 7´s 

Dojděte nás podpořit na hřiště RC Dragon Brno 2.3.2019 ve 12:00 začíná turnaj. Účastní se ho JIMI RC Vyškov, RC Dragon Brno, RC Olomouc a zahraniční tým žen z Maďarska (Budapest Exiles RFC).

Další přípravný turnaj bude o víkendu 30.-31.3.2019. Místo a čas se upřesní v prvním týdnu v březnu. Účastníky turnaje by měly být RC Dragon Brno, JIMI RC Vyškov, RC Olomouc, RC Donau Wien 3 týmy.