Utkání ragby XV ženy o bronzové medaile

Výsledek: 12:19

Sestava: Jexová Simona (RC Dragon Brno/1.RC Slovan Bratislava), Špačková Gabriela (RC Zlín), Vašíčková Jitka (RC Dragon Brno), Zborovská Lucie (JIMI RC Vyškov), Burdová Alena (JIMI RC Vyškov), Vencová Martina (RC Dragon Brno), Škárová Barbora (RC Dragon Brno), Nováková Kateřina (RC Dragon Brno), Dočkalová Veronika (RC Dragon Brno), Hudečková Karolína (JIMI RC Vyškov), Kanátová Sophia (JIMI RC Vyškov/1.RC Slovan Bratislava), Zítková Alexandra (RC Dragon Brno), Žaroská Zuzana (JIMI RC Vyškov), Běhalová Hana (RC Dragon Brno), Mužíková Magda (JIMI RC Vyškov/1.RC Slovan Bratislava)

Střídaly: Fráňová Anna (RC Dragon Brno), Skokanová Zuzana (JIMI RC Vyškov), Nováková Anna (RC Dragon Brno), Štěpánová Monika (JIMI RC Vyškov), Atcheson Eva (RC Zlín), Hrabčáková Jana (RC Dragon Brno), Bartáková Jana (RC Dragon Brno).

Body: Běhalová 2x5, Žaroská 1x2.

Kapitán: Burdová Alena

Realizační tým: Pořízek Petr, Pořízek Martin, Hejmala Oto

Zhodnocení utkání:  V sobotu 3.11.2018 Vydra nastoupila do zápasu proti Českým Tatranům. V tomto utkání se bojovalo o bronzové medaile. Hráčky už od rozcvičky byly velice koncentrované. Touha po vítězství byla veliká.

Utkání začalo a bylo velice vyrovnané. V držení míče se střídaly oba dva týmy. Bohužel byl terén trošku horší a míč klouzal oběma stranám. Tatrany zatlačily Vydry do jejich území 22m. Po jedné z fází u autové čáry soupeřky zaútočily. Bohužel jsme udělaly chybu v obraně tím, že se seběhla krajní hráčka a zdvojila svoji spoluhráčku. Soupeřka tak uvolnila svoji spoluhráčku přihrávkou a Tatrany otevřely skoré. Stav 0:5. Po té se ujaly tempa Vydry. Bohužel do konce první půlky se hráčkám moravského výběru nepodařilo skórovat.

O poločase jsme vystřídaly v první řadě. Simona Jexová šla dolů a dohry nastoupila Zuzana Skokanová. Další střídání bylo ve druhé řadě za Lucii Zborovskou šla do hry Anna Nováková. Opět spíše určovala Vydra tempo hry. Vydra bránila výborně, vystupovala a zastavovala velice rychle útoky Tatran. Bohužel jsme udělaly předhoz ve vlastní dvaadvacítce. Tatrany měly velice silné mlýny a právě tlakem z mlýnu se dostaly až na hranici našeho brankoviště. Díky hře pick and go kolem raků se podařilo soupeřkám položit jejich druhou pětku. Kopáčce se podařilo i proměnit následnou konverzi. Stav 0:12. Po té byla opět u míče Vydra a po jednom rychlém rozehrání míče z raku, útok Vydry krásně přehrál své soupeřky na útoku a Haně Běhalové se podařilo položit první pětku svého týmu. Bohužel kop byl velmi obtížný a Zuzaně Žaroské se nepodařilo navýšit skore. Stav 5:12. Střídaly jsme ve druhé řadě, dolů ze hřiště šla kapitánka Alena Burdová a do hry se dostala Monika Štěpánová. Tatrany nás zatlačily do naší vlastní dvaadvacítky, kde byl na ně odpískán trestný kop. Rozehrály jsme rychle, bohužel nám vypadl míč, rychlá hráčka soupeřek Bendová kopem míče do našeho brankoviště a tam míč zalehla a navýšila skore na 5:19. Po té jsme opět útočily my. Po jednom rozhození míče až na naše křídlo Hanu Běhalovou se otevřel malý prostor u autové čáry. Hana výbornými kličkami se vyhnula 4 soupeřkám a sprintem téměř přes celé hřiště snížila stav na 10:19. Následnou konverzi kopala Zuzana Žaroská. Krásným a přesným kopem byla úspěšná. Stav 12:19. Do konce utkání zbývalo kolem 10minut. Vydra tlačila soupeřky, jak jen mohla. Ale Tatrany měly výbornou obranu. V poslední akci ukončila útoková spojka soupeřek utkání kopem do autu a Vydra tak nestihla utkání otočit ve svůj prospěch.

Do hry se bohužel nedostaly Vydry Anna Fráňová, Eva Atcheson, Jana Hrabčáková a Radka Bartáková. Na holkách šlo vidět, že moc chtějí být na hřišti se svými spoluhráčkami a bojovat o medaile společně. Bohužel se nám nepodařilo je vystřídat. Za to se tímto omlouvám hráčkám, které nemohly do utkání o bronzové medaile zasáhnout.

Chtěl bych poděkovat všem Vydrám za výbornou XV sezónu, za jejich přístup, za to, že jsme super tým. Chtěl bych pochválit celý tým, jak se herně zvedl a herní projev byl na vysoké úrovni. Vždy nám chyběl jen krůček k vytouženému vítězství.

 

Pořízek Petr