Třetí turnaj 1.série žen

Třetí turnaj 1.série žen v ragby o sedmi hráčkách se uskutečnil v neděli 19.5.2019 na hřišti RK Petrovice.

Podle posledního umístění na předešlém turnaji jsme dostali do skupiny týmy RC Sedlčany a RC Tatra Smíchov.

V prvním utkání naší skupiny jsme se střetli se soupeřkami ze Sedlčan. Na minulém turnaji jsme je přejeli, nyní však se jejich hra velice zlepšila. Prvních 5minut utkání byla hra velice vyrovnaná a nám se nedařilo rozházet míč dále od raků, kde bylo více prostoru k útočení. Soupeřky velice dobře bránily a také byly silné na balonu v kontaktu. Avšak jednu skulinku v jejich obraně našla a dokázala využít naše Martina Vencová. Stav 5:0. Chvíli před poločasem se ještě jednou na druhé straně hřiště podařilo navýšit vedení svého týmu opět Martině Vencové. Následnou konverzi však neproměnila Karolína Hudečková. Stav 10:0. Po poločase ve druhé minutě se podařilo po hezké akci proběhnou Hance Běhalové, která položila pětku a zároveň sama proměnila kop po pětce. Stav 17:0. Chvíli před koncem z jedné z posledních akcí se podařilo prodrat skulinkou v obraně mezi dvěma soupeřkami Alče Burdové, která tak uzavřela skore na konečných 22:0.

Ve druhém zápase nás čekala velice silná Tatra Smíchov. Hra začala vyrovnaně. O něco málo více útočila Tatra. Oba dva celky byly velice disciplinované a také proto se hned ze začátku hrálo téměř tři minuty bez přerušení. Únava rychle nastupovala. Avšak po rychlém protiútoku, kdy Alča Burdová si všimla, že soupeřky vyklidily prostor blíže k autu od raku, tak navázala na sebe jedinou bránicí hráčku a uvolnila do sprintu Hanku Běhalovou. Té se podařilo otevřít skore a poslat tak náš tým do vedení 5:0. Bohužel se Hance nepodařilo proměnit kop po pětce. Dále určovala tempo hry spíše Tatra. Po hezké naší akci se ale podařilo navýšit vedení našeho týmu Kaje Hudečkové, která také proměnila konverzi. Stav 12:0. Netrvalo to dlouho a po poločase bohužel přešly do vedení Smíchovské hráčky po položení dvou pětek a úspěšných prokopnutí. Stav 12:14. Asi minutu před koncem si vynutila chybu v obraně soupeřek naše Saša Zítková a pokládá naši třetí pětku. Stav 17:14. Bohužel jsme nedokázali v posledních vteřinách díky únavě dobře skládat a v poslední akci soupeřky položily pětku i s prokopnutím. Konečný stav 17:21.

Ve skupině jsme se umístili tedy na druhém místě a do „play off“ jsme nastoupili proti vítězkám druhé skupiny RC Olomouc. Olomoucké hráčky hrály na turnaji velice dobré ragby a také proti našim ženám jim forma vydržela. Hned ze začátku utkání nás trápily a my musely více bránit. Po jednom z raků se nám podařilo získat míč a rychle rozehrát. Mezi dvěma bránícími soupeřkami se podařilo proběhnout Saše Zítkové a ta poslala svůj tým do vedení 5:0. Olomouc ale nic nevzdávala bez boje a zanedlouho po naší pětce odpověděla pětkou i s následným prokopnutím. Stav 5:7. Po krásném vypíchnutí přihrávky soupeřek se podařilo položit pětku Káje Hudečkové. Stav 10:7. Bohužel po naší chybě ve skládce se soupeřky opět dostaly do vedení 10:12. V jednom útoku se rozhodly soupeřky kopnout hluboko míč do našeho obraného území 22m. Tam spěchala naše hráčka Hanka Běhalová. Byla tam sama proti čtyřem dobře bránícím soupeřkám. Hanka však zachovala chladnou hlavu a všimla si, že zbylé tři soupeřky stojí více u autu na druhé straně hřiště. Hanka kopla dlouhý kop přes olomouckou zeď a ve sprintu se jí podařilo doběhnout míč, který si pokopla až do brankoviště, kde byla úspěšnější než její soupeřka. Opět jsme vedli 15:12. Dále jsme měli hezkou akci a Hanka Běhalová opět pokládala naši čtvrtou pětku. Následnou konverzi proměnila Kája Hudečková. Stav 22:12. Zbývaly necelé dvě minuty do konce a soupeřky stále hrály velice aktivně. Podařilo se jim položit hezkou pětku i s následným prokopnutím. Konečný stav tedy byl 22:19.

Do finále turnaje jsme se dostali již potřetí. Nyní naše soupeřky byly RK Petrovice. Bohužel únava na celém našem týmu byla hodně znát. Dělali jsme velké chyby ve skládání, které jsme měli po celý turnaj na dobré úrovni. Další chyby byly z důvodu malé fyzičky v obraně. Špatně jsme se přemisťovali. První půli jsme tak prohráli 0:19. Druhou půli holky zabraly. Chtěly i přes vysoký náskok soupeřek ukázat, že i tak mají na vítězství. Po dobré souhře celého útoku mohla skórovat Hanka Běhalová. Stav 5:0. Bohužel zanedlouho jsme udělali opět chybu v obraně a velkou mezerou mezi našimi hráčkami prošla soupeřka až do našeho brankoviště. Stav 5:24. K míči se dostala Kája Hudečková, která předvedla rovněž, že patří k rychlím hráčkám a svou šikovností si našla prostor a skórovala. Stav 10: 24. Poslední pětku zápasu však pokládali Petrovice, které ustanovily konečné skore na 10:31.

Z turnaje jsme si odvezli krásné 2.místo. Všem naším hráčkám patří velká gratulace a poděkování za předvedené výkony a boje. Další dík patří i naším hráčkám, které momentálně nehrály tento turnaj z důvodu rekonvalescence, ale i přes to jely podpořit holky a to Pavlína Čuprová, Zuzana Skokanová a Terezka Skládanková, která jela i přes její vážnější zranění s kolenem podpořit svůj tým.

Sestava: Hudečková Karolína, Zítková Alexandra, Dočkalová Veronika, Vráželová Kateřina, Špačková Gabriela, Hostinská Bohuslava, Běhalová Hana, Burdová Alena, Jexová Simona, Stará Kristýna, Vencová Martina.

Pořízek Petr