Play off ragby XV ženy

Výsledek: 22:45

Sestava: Skokanová Zuzana (JIMI RC Vyškov), Špačková Gabriela (RC Zlín), Vašíčková Jitka (RC Dragon Brno), Hrabčáková Jana (RC Dragon Brno), Burdová Alena (JIMI RC Vyškov), Vencová Martina (RC Dragon Brno), Zborovská Lucie (JIMI RC Vyškov), Nováková Kateřina (RC Dragon Brno), Dočkalová Veronika (RC Dragon Brno), Čuprová Pavlína (JIMI RC Vyškov), Bartáková Radka (RC Dragon Brno), Ferugová Daniela (TJ Sokol Mariánské hory), Zítková Alexandra (RC Dragon Brno), Běhalová Hana (RC Dragon Brno), Hudečková Karolína (JIMI RC Vyškov)

Střídaly: Škárová Barbora (RC Dragon Brno), Štěpánová Monika (JIMI RC Vyškov), Anna Nováková (RC Dragon Brno), Atcheson Eva (RC Zlín), Fráňová Anna (RC Dragon Brno), Jexová Simona (RC Dragon Brno/1.RC Slovan Brnatislava), Mužíková Magda (JIMI RC Vyškov/1.RC Slovan Bratislava), Kanátová Sophia (JIMI RC Vyškov/1.RC Slovan Bratislava).

Body: Ferugová 1x5, Nováková K. 1x5, Běhalová 1x5, Kanátová 1x5, Hudečková 1x2.

Kapitán: Burdová Alena

Realizační tým: Pořízek Petr, Pořízek Martin, Hejmala Oto

Zhodnocení utkání: Do zápasu jsme vstupovaly s tím, že bude velmi těžký. Bohužel po hrubých chybách jsme hned ve 3. minutě dostali první pětku a soupeřky měly rovněž i výbornou kopáčku na bránu. Stav 0:7. Soupeřky byly neúnavné a trestaly téměř každou naši chybu. V 9. minutě položily svoji druhou pětku a kopáčka se opět nemýlila 0:14. Hru se nám nedařilo zlepšit, celé utkání jsme velice špatně skládaly a v 17. minutě soupeřky navýšily opět stav na 0:19. Ve 29. minutě se Vydra dostala poprvé do tlaku a po jednom z raků se podařilo Kateřině Novákové snížit stav na 5:19. Po třech minutách se podařilo skórovat Dance Ferugové 10:19. Karolína Hudečková kopla kop po pětce 12:19. Bohužel při této pětkové akci se zranila naše útoková spojka Pavlína Čuprová. Na hřiště se dostála na post zadáka Magda Mužíková. Na útokovou spojku se přesunula Saša Zítková. Bohužel ve 36. a 41. minutě jsme po špatných skládkách opět dostali  dvě pětky i s prokopnutím následných konverzí. Stav 12:33.

O poločase jsme střídali. Na lavičku šly Radka Bartáková, Martina Vencová a Lucie Zborovská. Do hry se dostaly Bára Škárová, Anna Nováková a Sophia Kanátová.

Bohužel i druhý vstup do zápasu nám nevyšel a dostali jsme rychlou pětku 12:38. Poté se hra malinko vyrovnala. V 52. minutě se podařilo zkorovat 17:38. V 60. minutě jsme střídali oba dva pilíře. Dolů šla Jitka Vašíčková a Zuzana Skokanová. Do hry se dostaly Anna Fráňová a Simona Jexová. Opět asi mnutu po střídání přichází velká chyba v obraně a dostáváme další pětku 17:45. Po vydařené akci na útoku se nám asi za 5 minut podařilo dát pětku 22:45. Pětku pokládala Hana Běhalová. Po této pětce jsme střídaly zbytek hráček. Na lavičku šly Alena Burdová a Jana Hrabčáková. Do hry se dostaly Monika Štěpánová a Eva Atcheson.

Poté byl už zápas vyrovaný. Konečný stav byl 22:45.

Bohužel v utkání se nám vůbec nic nedařilo. Téměř každou naši chybu soupeřky potrestaly pětkou.

Nyní nás čeká boj o bronz s Českýmy Tahranami. A to 3.11.2018. Místo a čas jsou zatím  v jednání.

Pořízek Petr