NERVY DO POSLEDNÍ MINUTY

Výsledek: 29:27

Druh utkání: 3.kolo ragby XV ženy

Sestava: Skládanková Tereza (RC Dragon Brno), Špačková Gabriela (RC Zlín), Vašíčková Jitka (RC Dragon Brno), Hrabčáková Jana (RC Dragon Brno), Burdová Alena (JIMI RC Vyškov), Vencová Martina (RC Dragon Brno), Zborovská Lucie (JIMI RC Vyškov), Nováková Kateřina (RC Dragon Brno), Dočkalová Veronika (RC Dragon Brno), Čuprová Pavlína (JIMI RC Vyškov), Bartáková Radka (RC Dragon Brno), Ferugová Daniela (TJ Sokol Mariánské hory), Žaroská Zuzana (JIMI RC Vyškov), Běhalová Hana (RC Dragon Brno), Hudečková Karolína (JIMI RC Vyškov)

Střídaly: Škárová Barbora (RC Dragon Brno), Štěpánová Monika (RC Dragon Brno), Nováková Anna (RC Dragon Brno), Atcheson Eva (RC Zlín), Fráňová Anna (RC Dragon Brno), Zítková Alexandra (RC Dragon Brno).

Body: Čuprová 1x5, Nováková K. 2x5, Běhalová 1x5, Žaroská 3x2;1x3.

Kapitán: Nováková Kateřina

Realizační tým: Pořízek Petr, Pořízek Martin, Hejmala Oto

Zhodnocení utkání:  Do třetího kola XV soutěže žen, které se odehrálo na hřišti RC Dragon Brno, nastoupila moravsko-slovenská VYDRA (JIMI RC Vyškov, RC Dragon Brno, RC Zlín, TJ Skolo Mariánské hory, 1.RC Slovan Bratislava) proti společenství Petrovice Royal (RK Petrovice, RC Hradec Králové). Ikdyž to bylo poslední kolo základní části, stále se hrálo o to, kdo s kým bude hrát play off a také se rozhodovalo zda na domácí půdě nebo u soupeře. Vydra potřebovala vyhrát za plný počet bodů a soupeřky nesměly získat ani bod.

Utkání začalo velmi svižně. Šlo znát velké zlepšení u Vydry na její obraně. Bohužel v 6. minutě se zranila naše hráčka Terezka Skládanková. Místo ní šla do hry Anička Fráňová. Utkání bylo velmi vypjaté a ve 24.minutě musela střídat kvůli problémům s ramenem Martina Vencová. Do hry se dostala mladá hráčka Barča Škárová. Vydra byla v dobrém tlaku a po krásné souhře celého roje se podařilo otevřít skore domácí kapitánce Kateřině Novákové 5:0. Následnou konverzi proměnila Zuzana Žaroská 7:0. Zanedlouho ve 33. minutě jsme udělaly chybu v obraně a soupeřky snížily na 7:5. Poté Vydra diktovala tempo hry. Z jedné z akcí na útoku se podařilo krásným seběhem Karolíně Hudečkové dostat Vydru až před pětkoviště Petrovic. Ve 39. minutě kapitánka Nováková opět pokládá pětku a navyšuje vedení svého týmu 12:5.

Hned na startu druhé půlky utkáni soupeřky chybovaly a byl na ně pískán trestný kop. Kapitánka Vydry zvolila kop na háčko. Zuzana se postavila k pokutovému kopu a byla úspěšná. Stav 15:5. Ve 48.minutě byl mlýn kousek za půlkou na straně soupeřek. I přes výborný tlak Petrovic v mlýnu se podařilo vazači Vydry Novákové vynést míč a zaútočit do útokové spojky Petrovic, kde výborně uvolnila přihrávkou Pavlínu Čuprovou, které se podařilo proběhnout až do pětkoviště. Stav 20:5. Následný kop proměnila Zuzka 22:5. Vystřídaly jsme ve druhé řadě: Alena Burdová šla ze hřiště a do hry se dostala mladší sestra kapitánky Anička Nováková. Poté v 55. minutě a v 59. minutě Vydry polevily ve skládáni a dovolily soupeřkám snížit stav dvěma pětkami 22:15. Potom Vydra opět určovala tempo hry po jednom z krásných útoků se podařilo neuvěřitelným sprintem a v 65. minutě skórovala Hanka Běhalová 27:15. Zuzka se opět nemýlila 29:15. Bohužel netrvalo ani tři minuty soupeřkám snížit skore 29:22. Došlo ke střídání: Radka Bartáková šla na lavičku a do hry se dostala Saša Zítková. Pět minut před koncem se dostala do hry Monika Štěpánová, která vystřídala Janču Hrabčákovou. Bohužel v poslední minutě utkání jsme dostaly opět pětku a díky neproměněnému kopu jsme zvítězily 29:27.

Utkáni play off odehrajeme 21.10.2018 na hřišti RK Petrovice proti Petrovicím Royal.

Chtěl bych poděkovat všem hráčkám za předvedený bojovný výkon .

Pořízek Petr