Náročný víkend žen. Sobotní závěr Elitní séríe a v neděli pokračování 1.série.

O víkendu odehrál tým žen v sobotu závěrečný turnaj Elitní série v Petrovicích. V neděli pak odehrály holky v pořadí 5.turnaj 1.série v Olomouci.

V sobotu naším prvním soupeřem byla RU Donau Vien. Hned od začátku naše hráčky předváděli velice pěknou a rychlou hru. Dodržovali systém hry a tak také mohla vždy po krásném uvolnění do volného prostoru skórovat křídelní hráčka Pája Čuprová, která položila míč do brankoviště soupeřek hned čtyřikrát. Dále se podařilo skórovat po jedné pětce i Saše Zítkové, Martině Vencové a Báře Škárové. Po všech pětkách se podařilo Páje proměnit tři konverze. Konečný stav prvního utkání byl 41:5.

Ve druhém utkání se nám naopak vůbec nedařilo. Nešla nám kolektivní obrana a když jsme byly v držení míče Tatra nám ho rychle vzala a skórovala. Jedinou naši pětku se podařilo položit Zuzaně Skokanové a následný kop proměnila Pája Čuprová. Konečný stav 7:41.

Ve třetím utkání jsme se střetli s RC Mountfield Říčany. Náš výkon jsme zlepšili. S Říčany jsme drželi krok a utkání bylo vyrovnané. Bohužel soupeřkám z Čech se podařilo potrestat o dvě chyby více než nám. V utkání bodovaly Pája Čurpová jednou pětkou a dvěma úspěšnýma prokopnutími háčka, dále Barča Škárova jednou pětkou. Konečný stav 14:28.

V posledním utkání jsme se střetli s obhájkyněmi titulu mistryň republiky RK Petrovice. První poločas byl velice vyrovnaný. Rozdíl skore byl pouze o jednu pětku. Bohužel v druhém poločase se projevila zkušenost Petrovických hráček a podařilo se ji nás přehrát. V utkání bodovala Pája Čuprová dvěma pětkama. Konečný stav 10:31.

Sestava na turnaji: Barbora Škárová, Martina Vencová, Alena Trunečková, Monika Štěpánová, Alexandra Zítková, Pavlína Čuprová, Veronika Dočkalová, Bohuslava Hostinská, Zuzana Skokanová, Anna Fráňová, Anna Nováková.

Tento turnaj byl poslední v letošní sedmičkové sezoně. Mistryněmi republiky se staly opět hráčky RK Petrovice. Na druhém místě se umístil RU Donau Vien a na třetím místě RC Mountfield Říčany. 4. místo RC Tatra Smíchov, která vyhrála závěrečný turnaj, 5.místo RC Sparta Praha, která v konečném součtu bodů po všech turnajích měla pouze o pět bodů více než naše ženy. Ty se umístily na krásném 6.místě. Na 7.příčce se umístily maďarské hráčky RK Medvék a 8.příčku obsadil RC Přelouč.

Všem týmům patří gratulace za předvedenou hru v celé sezoně.

Chtěl bych poděkovat naším hráčkám, jak se v prvním ročníku vypořádaly s nejvyšší soutěží u nás, kam v loňské sezoně postoupily. Gratuluji ke krásnému 6.místu.

V neděli jsme odehráli turnaj 1.série v Olomouci. Po sobotě byly některé hráčky unavené, ale i tak se o výsledek na turnaji porvali se ctí.

První utkání jsme sehráli proti RC Slávie Praha. Soupeřky z Prahy jsou velice silné v kontaktu na míči, proto náš cíl byl hrát do křídel a tam útočit. To se nám né vždy dařilo. Utkání bylo, ale velice pohledné a podařilo se nám v něm zvítězit 33:14. Bodovali Hanka Běhalová jednou pětkou, Pája Čuprová dvě pětky a dvě úspěšné konverze, Radka Bartáková a Alena Trunečková po jedné pětce, Zuzana Žaroská dvě úspěšné prokopnutí háčka.

Ve druhém utkání jsme se střetli s domácími RC Olomouc. V prvním pěti minutách to vypadalo, že ani jeden tým nebude mít v pořádku obrannou hru. To však se potom podařilo odstranit hráčkám z Olomouce. Naše hráčky se nedokázali srovnat pořádně v obraně. Utkání jsme bohužel prohráli vysoko 21:45. V zápase bodovali Hanka Běhalová dvě pětky, Zuzka Skokanová jedna pětka a Zuzka Žaroská proměnila všechny tři konverze.

Ve třetím utkání jsme se střetli s RK Petrovice B. V prvním poločase to vypadalo, že tempo hry budeme určovat my. Avšak na začátku druhého poločasu přišla veliká bouřka a silný déšť. Zápas však pokračoval. S počasím se lépe vyrovnali Petrovice a dokázali strhnout vedení na svou stranu. V poslední akci zápasu po mlýnu se podařilo, ale otočit naším hráčkám skore. Konečný stav byl 24:21. V zápase bodovali Radka Bartáková, Monika Štěpánová, Veronika Dočkalová a Pája Čuprová všechny po jedné pětce. Konverzi proměnila Zuzana Žaroská a Pája Čuprová.

V posledním utkání jsme hráli s RC Tatrta Smíchov B.  Bohužel i zde se projevili chyby v obraně a nedokázali jsme najít skulinku v obraně Tatry. Konečný výsledek 0:24.

Sestava na turnaji: Zuzana Skokanová, Zuzana Žaroská, Veronika Dočkalová, Hana Běhalová, Monika Štěpánová, Alena Trunečková, Barbora Škárová, Bohuslava Hostinská, Pavlína Čuprová, Radka Bartáková, Kateřina Vráželová.

Na turnaji jsme skončili na krásném třetím místě. Za celý víkend patří holkám veliká gratulace a poděkování, jak to celé zvládli.

Pořízek Petr