Dva turnaje našich žen v jednom víkendu

Naše ženy v sobotu na turnaji Elitní série v Brně a v neděli na turnaji 1.série na Tatře.

V sobotu naše hráčky měly ve skupině týmy RC tatra Smíchov, RK Medvék, RU Donau Wien.

 V prvním utkání jsme se střetli s hráčkami ze Smíchova. Utkání začalo velmi slibně. Už ve druhé minutě otevřela skore Pája Čuprová a sama ještě proměnila kop po pětce stav 7:0. Bohužel, pak po naších dvou chybách padly rychlé pětky a Tatra šla do vedení 7:14. Asi minutu po té se podařilo našim holkám krásně uvolnit Hanku Běhalovou, která snížila na 12:14. Kop po pětce proměnila i Pája stav 14:14. Bohužel v poslední akci prvního poločasu jsme chybovali ve skládce a Tatra získala dalších 7 bodů. Stav 14:21. Ve druhé polovině zápasu se nám vůbec nedařila rozehrávka a míč nám padal na zem. Soupeřky toho dokázaly vždy využít a konečný stav utkání byl tedy 14:42 pro Tatru.

Ve druhém našem klání v turnaji jsme se střetli s konečnými vítězkami celého turnaje RU Donau Wien. Soupeřky z Rakouska jsou velmi silné. I když jsme náš výkon velmi zlepšili, soupeřky trestaly naše čtyři pokažené skládky čtyřmi pětkami. Bohužel konečný stav neodpovídá výkonu 0:26.

V posledním utkání naší skupiny jsme hráli proti soupeřkám z Maďarska RK Medvék. Po dobrém tlaku hned ze startu utkání jsme v jednom z mnoha raků ztratili míč, bohužel tato ztráta byla velmi nekompromisně potrestána pětkou i s následnou konverzí. Stav 0:7. Bohužel výkon paní rozhodčí z Rakouska nebyl 100% a po špatném úsudku, kde měl být trestný kop v náš prospěch, byl přesně naopak a soupeřky si tak mohly připsat dalších 7 bodů. 0:14. Do druhé půle jsme vystřídali čerstvé hráčky a byl to vskutku boj. Bohužel se nám nepodařilo skórovat i když šance jsme měly slibné. Konečný stav tak zůstal 0:14.

Poslední utkání jsme bojovali o celkovou sedmou příčku na turnaji proti RC Přelouč. Naše holky si chtěly spravit hořkou chuť z předchozích porážek a začaly ve vysokém tempu. První otevřela skore naše hráčka Hanka Běhalová. Stav 5:0. Asi minutu po tom jsme měli mlýn před hranicí 22m u soupeřek. Mlýnová spojka Zuzka Skokanová si všimla špatného postavení svého protějšku a zaútočením těsně kolem mlýnu navýšila stav na 10:0. Konverzi proměnila Pavlína Čuprová 12:0.  Další pětka přišla po krásném proběhnutí mezi dvěmi bránícími hráčky Hanky Běhalové, kterou zastavili těsně před brankovištěm, rychlá podpora v podání Bohunky Hostinské byla už úspěšná a zvýšila tak vedení svého týmu na 17:0. Kop po pětce opět proměnila Pája, stav 19:0. O poslední navýšení skore  v první polovině utkání se postarala Anička Nováková 24:0. Ve drůhé půlce soupeřkám maličko docházeli síly a naše hráčky nepolevovaly v tlaku. Po krásných souhrách celého týmu a i osobní dovednosti si podařilo dát hattrick Páje Čuprové a proměnit jeden kop po pětce. Konečný stav zápasu o sedmé místo na turnaji 41:0.

Sestava: Anna Nováková, Barbora Škárová, Zuzana Skokanová, Tereza Skládanková, Bohuslava Hostinská, Veronika Dočkalová, Hana Běhalová, Pavlína Čuprová, Radka Bartáková, Martina Vencová, Monika Štěpánová, Kateřina Nováková.

 

Den po Brněnském turnaji jsme odjeli na turnaj 1.série na Tatře. Turnaje se zúčastnily týmy společně s námi RC Sedlčany, RK Petrovice B, RC Tatra Smíchov B, RC Slávia, RC Olomouc.

V Prvním utkání jsme se střetli s týmem RC Slavia. V tomto utkání jsme se potřebovali maličko rozehrát a rozhýbat po turnaji v Brně a po dlouhém cestování. Po několika špatných skládkách jsme dostali více pětek. Na naší straně se podařilo v závěru utkání snížit Káje Hudečkové na konečných 7:29.

Ve druhé zápase jsme se střetli s RC Sedlčany. Ty však přicestovaly s pouze 6 hráčkami. V rámci fair play jsme také nastoupili se stejným počtem hráček na hřišti. První otevřela skore Kája Hudečková a proměnila i následný kop. Stav 7:0. Za necelé dvě minuty opět po hezké souhře naších hráček skórovala Kája Hudečková. Ani né minutu trvalo opět zvýšit stav zápasu a to Hance Běhalové, která využila svoji rychlost a zvýšila stav na 17:0. Kop po pětce proměnila Kája 19:0. Poslední pětku utkání položila opět naše Hanka. Konečný stav 24:0.

Ve skupině jsme skončili na druhém místě a tak ve třetím utkání jsme vyzvali RK Petrovice, které vyhrály druhou skupinu. Kdo vyhraje toto utkání postupuje do finále turnaje. První otevřely skore Petrovice 0:7. Po dobré obraně a získání několika míčů z raků soupeřek se podařilo velmi tvrdě udeřit Hance Běhalové, která dala svůj letošní první hattrick. Konverzi po třech pětkách jsme proměnili jednu stav 17:7. V závěru utkání se podařilo ještě Petrovicím korigovat stav na 17:14, ale další možnost už jim naše hráčky nedaly.

Ve finále turnaje jsme se utkali s domácím týmem RC Tatra Smíchov. Tatra začala ve vysokém tempu a naše dvě chyby ve skládkách potrestala dvěma pětkama. Stav 0:14. Po jedné pěkné akci se podařilo snížit stav Zuzce Skokanové 5:14. Bohužel opět přišla chyba ve skládce a Tatra se chopila příležitosti zvýšit vedení na 5:21. Zanedlouho však přišel krásný úprk téměř přes polovinu hřiště naší hráčky Aničky Novákové. Stav 10:21. Následný kop po pětce se podařilo proměnit Káje Hudečkové a tak konečný výsledek 12:21.

Sestava: Kateřina Vráželová, Simona Jexová, Karolína Hudečková, Hana Běhalová, Tereza Skládanková, Zuzana Skokanová, Anna Nováková, Barbora Škárová, Radka Bartáková, Kristýna Stará, Monika Štěpánová.

Z turnaje si odvážíme nádherné druhé místo. Všem hráčkám patří velká gratulace za předvedené výkony za oba dva dny.

Další naše hráčka, která sice nebojovala s námi na hřišti, ale v porodnici je Jana Gottvaldová a patří jí a jejímu partnerovi Martinovi Pořízkovi (jeden z naších trenérů) velká gratulace. Narodil se jim syn Martin Pořízek junior. Přejeme ať se vám daří a jste všichni zdraví.

Pořízek Petr