Další kolo našich žen

V nedělí 12.5.2019 jsme se zúčastnili 4.turnaje v nejvyšší soutěži v ČR v ragby o sedmi hráčkách. Turnaj hostila Smíchovská Tatra.

Večer před turnajem se z důvodu absence hráček musel omluvit tým RC Přelouč. Turnaj se tak odehrál v sedmi týmech.

Do prvního utkání jsme nastoupili proti úřadujícím Mistryním republiky RK Petrovice. Začali jsme zostra, soupeřky jsme tlačili hned od první minuty. Bohužel ve třetí minutě jsme udělali školáckou chybu v přihrávce a tu soupeřky trestaly sedmi body. Stav 0:7. Do konce prvního poločasu jsme sice více bránili než útočili, ale Petrovickým hráčkám se nedařilo skórovat. Opět po další naší chybě získali protihráčky lehce míč a také lehkých 5 bodů. Stav 0:12. Po poločase jsme začali tlačit my a ve třetí minutě se podařilo po hezké akci položit pětku Saše Zítkové. Bohužel následnou konverzi se nepodařilo proměnit Páje Čuprové. Stav 5:12. Asi tři minuty před konce jsme udělali chyby ve skládání a v komunikaci v obraně a soupeřky trestaly dvěma pětkami. Konečný stav tedy byl 5:24.

Ve druhém utkání jsme se střetli s RK Medvék (Maďarsko). Tyto soupeřky nás naposledy prověřily na druhém turnaji v Brně, kde jsme jim podlehli 0:14. Nyní však bylo odhodlání naších hráček zvítězit veliké.  První se podařilo otevřít skore Zuzce Skokanové, když po mlýnu se jí otevřel prostor právě mezi mlýnem a útokovou spojkou soupeřek. Stav 5:0. Kop po pětce proměnila Pája Čuprová 7:0. Zanedlouho o sobě dala znát zase Zuzka Skokanová, která druhou pětkou navýšila vedení na 12:0. Maďarky byly chvíli u míče a po špatné skládce se jim podařilo snížit vedení pouze na 12:5. Náš tým se zmocnil míče a po hezké akci pokládala pětku Pája Čuprová, která rovněž i prokopla kop po položení. Stav 19:5. Těsně před poločasem, jsme měli trestný kop a po krásném navázaní obrany se míč dostal až k naší rychlonožce Hance Běhalové, která navýšila vedení svého týmu na 24:5. Kop proměnila Pája. Stav 26:5. Těsně po začátku druhého poločasu udeřila Saša Zítková těsně vedle háčka soupeřek a zároveň proměnila i konverzi po položení. Stav 33:5. Poprvé ve své kariéře nastoupila do nejvyšší soutěže žen i Katka Vráželová a hned u jednoho z první kontaktů s míčem se ji podařilo proběhnout obranou Maďarek. Kačka, tak zvýšila vedení na 38:5. Poslední pětku našeho týmu se podařilo položit po krásné kličce Hance Běhalové. Stav 43:5. V poslední akci utkání jsme udělali chybu ve skládce a soupeřky, tak jen korigovaly skore na konečných 43:12.

O pátou příčku jsme se utkali proti RC Sparta Praha. Stejně jako na turnaji v Přelouči. Z minulého utkáni jsme se ponaučili a začali svou hru roztahovat více do volného prostoru a díky tomu se podařilo poslat do vedení svůj tým naší Saše Zítkové 5:0. Konverzi po položení proměnila Pája Čuprová 7:0. Dále asi ve 4 fázi našeho útoku krásně seběhla do volné brány mezi dvěma bránícími soupeřkami Bára Škárová a ta pokládala svoji první pětku na turnaji 12:0. Kop proměnila Pája 14:0. Ve druhé polovině se podařilo navýšit vedení ještě jednou Saše Zítkové 19:0. Potom asi 3 poslední minuty měla míč v držení Sparta. Ta však svou hru smrštila na malý prostor a naším hráčkám se dařilo je skládat a zavírat jim brány kam chtěly útočit. V poslední akci byl mlýn pro soupeřky, bohužel míč vyletěl celkem nešťastně a vyvázaná pilířka míč přiklepla v našem brankovišti. Konečný stav tedy 19:5.

Sestava: Čurpová Pavlína, Zítková Alexandra, Dočkalová Veronika, Skokanová Zuzana, Špačková Gabriela, Vencová Martina, Hostinská Bohuslava, Bartáková Radka, Škárová Barbora, Nováková Anna, Vráželová Kateřina, Běhalová Hana.

Všem hráčkám patří veliká gratulace k jejích výkonu a krásnému umístění. Turnaje se nemohli bohužel zúčastnit hráčky kvůli zranění Monika Štěpánová a Tereza Skládanková, která si poranila koleno při pátečním tréninku před turnajem. Doufáme že obě dvě hráčky budou brzy v pořádku a opět budou s námi na hřišti.

Pořízek Petr