Premiéra v Novém Městě

Všichni s obavami sledovali vývoj počasí na víkend. Měla být zima a hlavně déšť a to docela fest. Bohužel předpověď rosničkám vyšla a děti zažily pravé ragbyové počasí na Vysočině. :)

Naštěstí pro ty nejmenší pršelo jen první zápas, pak chvíli voda nepadala a pršet začalo až při posledním zápase.

Osmičky, přestože mají po letošních náborech silnější základnu, bohužel pořád jezdí na turnaje v malých počtech. V Novém Městě hrál Adam, Dan, Hugo a Kristyán. Až na místě jsme angažovali Toňu, která, ač fotbalistka, si chtěla ragby vyzkoušet. Děkujeme Kubovi Šléglovi z desítek za výbornou náborovou práci, Toňa je totiž jeho kamarádka. :)

Celkem se sešlo 6 týmů, dva z Vyškova, dva z Bystrce a společný tým Akademie a Havířova. První dva zápasy osmičkám nevyšly. Mizerné skládky, hra v chumlu a soupeř dobře bránil.

Další zápasy pak už bez porážky.

Obrovská pochvala míří k Hugovi, který naprosto úžasně skládal. A Toňa je přirozený talent. V prvním zápase se rozkoukávala, v druhém už nosila míč, v třetím začala skládat a v posledním si dokonce položila dvě pětky.

Proto výzva pro nováčky. Za necelý měsíc pojedeme na letošní poslední turnaj do Vyškova. Byla bych ráda, kdyby se do něj už zapojili všichni nováčci, není se totiž čeho bát, užijeme si to.