Z HAVÍŘOVA PŘIVEZLI JUNIOŘI DRUHÉ LETOŠNÍ VÍTĚZSTVÍ

RC HAVÍŘOV : RC DRAGON BRNO 22:33 (10:21)

Do Havířova jsme odjeli s vědomím, že nás čeká soupeř, který má v kádru šikovné útočníky, ale jeho největší silou je hra rojem. Proto jsme chtěli hrát dále od skrumáží, a donutit tak soupeře k pohybu po celé ploše velkého havířovského hřiště. Rojníci Dragonu (oproti hernímu plánu) zdvihli hozenou rukavici havířovských a přijali tvrdou hru. Daniel Mrlík se ujal své role kapitána a vedl rojníky do střetů s těžšími a staršími hráči soupeře. Hra na hranicích fyzických možností obou soupeřů vyústila již v prvním poločase v několik potyček.

Utkání začali lépe domácí a v 8. minutě se ujali vedení. Na úvodní pětku Havíčova odpověděli útočníci Dragonu. Ve 12. a 17. minutě skóroval Marek Jandouš. Soupeř po ztrátě vedení začal hru kouskovat do drobných potyček, které vyústily ve žluté karty na obou stranách. Do poločasu padla ještě jedna pětka na každé straně, za Dragon skóroval v 33. minutě Štěpán Prachař. Protože byl v prvním poločase při všech konverzích úspěšný Vilém Zuzaník, skončil poločas stavem 10:21.

Náskok z první půle se ukázal jako klíčový, protože druhá část utkání skončila remízou 12:12. Sebevědomí hráči soupeře nesli těžko vývoj utkání a postupem času se hra stále přiostřovala. Ve 40. a v 58. minutě položil pětky David Sluštík, konverzi po jedné pětce proměnil Vilém Zuzaník. Utkání se dohrávalo v nervózní a vyhrocené atmosféře. Zejména likvidační zákrok havířovského hráče na Patrika Harviščáka (kterého tím na několik týdnů poslal mimo hru) byl odsouzeníhodnou skvrnou tohoto utkání.

Sestava:

První řada: Soukup, Holý, Frýdl

Druhá řada: Harviščák, Holík

Třetí řada: Mrlík, D. Svoboda, Kulíšek

Spojky: Merta, Zuzaník

Útok: Sluštík, Rudolf, Prachař, Jandouš, Burián

Střídali: Vacula, Procházka, L. Svoboda, Barták, Machů

Bodování

Pětky položili: Marek Jandouš 2x, Štěpán Prachař, David Sluštík 2x.

Kopy po pětce: Vilém Zuzaník 4x.

 

M. Škára, O. Rudolf.

Zápasy týmu

28. 4. 2024
(All day) U18 Spol. Slavia/Pet – Spol. Dragon/Vyškov
12. 5. 2024
(All day) U18 RC Praga Praha – Spol. Dragon/Vyškov
19. 5. 2024
(All day) U18 Spol. Dragon/Vyškov – Spol. Sever
26. 5. 2024
(All day) U18 8. kolo (nadstavba)
2. 6. 2024
(All day) U18 9. kolo (finálové)