Trenérská stáž v SOC Rugby (Chambéry)

Trenéři z RC Dragon Brno absolvovali týdenní stáž ve francouzském profesionálním klubu SOC Rugby

Tisková zpráva

Brno/Chambéry, [25. září 2023–1. října 2023]

Na konci měsíce září měla tu čest skupina trenérů ragbyového klubu RC Dragon Brno absolvovat týdenní stáž ve francouzském profesionálním klubu SOC Rugby se sídlem v Chambéry díky projektu Erasmus+ Sport, který tuto stáž spolufinancoval. Tato stáž byla součástí strategického partnerského spojení mezi oběma kluby, které si klade za cíl sdílení know-how a rozvoj ragbyového sportu v jejich regionech.

Během tohoto intenzivního týdne měli trenéři příležitost zúčastnit se všech tréninkových aktivit všech věkových kategorií, které klub SOC Rugby nabízí, od nejmladších hráčů po dospělé. Získali tak cenné zkušenosti a znalosti přímo z profesionálního prostředí francouzského klubu.

Podle Ondřeje Kutila, hlavního trenéra mužů a trenéra roje mládežnických kategorií U16 a U18 RC Dragon Brno, byla tato stáž neocenitelnou zkušeností pro celý tým trenérů. "Měli jsme možnost sledovat a účastnit se tréninků v prostředí profesionálního klubu jako je SOC Rugby, což nám poskytlo nové pohledy a inspiraci pro naši práci s našimi hráči. Jsme vděční za tuto příležitost a plánujeme využít získané poznatky k dalšímu rozvoji našeho klubu."

Tato stáž je dalším krokem v posilování partnerského vztahu mezi oběma kluby a potvrzuje jejich odhodlání k další spolupráci a rozvoji ragbyového sportu v České republice.

Rádi poradíme dalším zájemcům se získáním grantu pro takovéto projektu a podělíme se o naše zkušenosti.

Linda Vrátníčková, DiS.
Sportovní ředitel RC Dragon Brno

Video ze stáže